dilluns, 16 de febrer del 2009

El perquè la mar és salada

No hi havia més cartes a la bústia, ni respostes escampades per l’habitació; s’havien acabat els dies d’escriure les matinades sobre un retall estripat abans de sortir a corre cuita perquè fèiem tard a treballar; s’havia acabat l’extrema bellesa d’acumular la tendresa de versos de bon matí o de bona nit; d’esperar, cada dimarts, que la cartera portés una carta “per a mi”. S’havia acabat, com tantes altres coses que ens acompanyen durant un període de temps però, inevitablement, arriba el dia bon o mal esperat i s’acaben. Es dibuixa un punt i final a un fragment que donarà pas a l’inici d’un capítol més, una petita història que un dia, també inevitablement, s’acabarà. I de fet, què en faríem de la tendresa indomable que ens besa des del fons del mirall, si no fóssim capaces d’acumular la minuciosa essència de transformar-nos, a pas lent, a través de les petites històries que ens emmarquen en el nostre atzukak més particular.





Com la remor de les ones,
sempre torna, inexorable,
i amb ell retorna l'olor
de la mar infinita, salada.

Com les mirades furtives,
que encenen el batec
ardent de l'amor primer,
d'una primera besada.

El temps ha marxat, però
torna el record, inapel•lable,
del perfum d'aquella pell
que em deixa sense alè,
encara ara.

... estava preciosa.

3 comentaris:

  1. ja veig que hauré de fer un post tipus 'Plaer (3)' explicant senzillament quin gran gust és llegir-te. la teva forma d'escriure és sensacional i transmet a raig,.....senzillament un plaer ;)

    ResponElimina
  2. I amb la olor a la mar salada
    torna el passat.
    A tu no et pasa?
    el passat, infinit, torna amb l'olor a la mar -infinita- i no acaba mai.

    A mi si, sempre.

    Fa molt que no t'ho dic, però m'encanta llegir-te.

    ResponElimina
  3. m'ha vingut al cap, quan anava a l'institut, l'impacte que em va produir saber que l'energia no es gasta, no desapareix, es transforma. Com nosaltres ens moldegem al llarg del camí.

    Preciosos aquests versos.

    ResponElimina